Na de winst van vrijdagavond in de Silver Cup, (het landelijke bekertoernooi van de KNHB)  was het zondag 13 november alweer tijd voor de volgende competitiewedstrijd voor de Dames. Op een heerlijke hockey-dag stond Westerpark op het programma voor Forescate. Met 2 plekken verschil in de competitieranglijst, waren zij gebrand om te punten mee naar huis te nemen en de afstand op Westerpark te vergroten.

Forescate begon (in het rode uit-tenue) voortvarend aan de wedstrijd. Al vroeg in het eerste kwart gaf Anouk van Zonneveld een pass vanaf het middenveld naar voren in de cirkel van de tegenstanders. De bal bereikte Esther van Zonneveld, zij speelde de keeper uit en maakte de 0-1. Deze gouden combinatie herhaalde zich een paar minuten later. Anouk van Zonneveld scoopte dit keer de bal naar Esther van Zonneveld. Zij liep langs de achterlijn, trok de bal naar binnen en sloeg de bal in de goal; 0-2. In de laatste minuut van het eerste kwart kreeg Westerpark een strafcorner, via een tip-in vloog de bal hoog het doel in. De ruststand was dus 1-2.

Het vervolg van de wedstrijd was rommelig en ging alle kanten op, zowel Westerpark als Forescate hadden enkele kansen. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Westerpark wederom een strafcorner waarna er werd afgefloten. Forescate werkte de bal weg, maar tot verrassing kregen de dames toch nog een strafcorner tegen. Ook deze werd keurig weggewerkt, maar opnieuw kreeg Westerpark nog een kans van de scheidsrechters in een derde strafcorner. Maar ook deze derde strafcorner werd gestopt, waarna de dames van Forescate de winst konden vieren!

Met deze winst is Forescate van plek 9 naar plek 6 in de competitie gestegen. De teams uit competitie staan dichtbij elkaar, dus winst volgende week is nodig om wat comfortabeler de winter in te gaan. Komen jullie de dames in hun thuiswedstrijd tegen Rijswijk naar de winst juichen ?
Om 12:45 start de wedstrijd van de Dames, om 14:45 speelt Heren 1 tegen de mannen van Rijswijk en erna zal een TD plaatsvinden met muziek van DJ Taktak.