Zondag 24 april namen de dames van Forescate het op tegen Ypenburg D1. De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van Monica Morsch, de moeder van Forescate D1 speelster Martine Morsch, die woensdag 13 april is overleden. Ook speelden de Voorschotense dames met rouwbanden.

De wedstrijd begon stroef. Ypenburg verdedigde in een strakke mandekking, waardoor Forescate weinig goed uitgespeelde aanvallen kon opzetten. De thuisploeg kwam echter niet in de buurt van het Voorschotense doel. In het tweede kwart wist Forescate de openingstreffer te maken. Een goede actie van Esther van Zonneveld resulteerde in een eigen doelpunt van de thuisploeg: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwam Forescate vaker los van de tegenstander en creƫerde daardoor een aantal kansen, maar het verdubbelen van de score liet op zich wachten. In het derde kwart profiteerde de thuisploeg hiervan. Een lange bal vanaf de zijkant werd in de cirkel succesvol verlengd door een speelster van Ypenburg: 1-1. Forescate zette alle zeilen bij om de 3 punten mee te nemen naar Voorschoten en kwamen een aantal keer dichtbij de 1-2. Milou Raap wist de bal langs de keepster te slaan, maar de scheidsrechter floot helaas al voor een strafcorner. Niet veel later kregen de Voorschotense dames een strafbal, maar die werd gestopt door de keepster van Ypenburg.

Met nog 5 minuten op de klok kwam de bal voor de stick van Esmee Braams, die rustig bleef en de keepster op het verkeerde been zette: 1-2. Forescate wist deze voorsprong vast te houden, waardoor er na 70 minuten een 1-2 overwinning op het scorebord stond.

Na een emotionele week was deze overwinning niet alleen heel knap, maar ook erg belangrijk.
De nummer 3 op de ranglijst (IJssel) verloor en de nummer 4 (Berkel en Rodenrijs) speelde gelijk. Dit betekent dat Forescate nu 2 punten achter de koploper staat en 3 punten voorsprong heeft op de nummer 3.
Zondag 8 mei staat de eerstvolgende wedstrijd op het programma en dat wordt een kraker. De Voorschotense dames reizen dan af naar Nieuwerkerk aan de IJssel en hopen het gat met IJssel te vergroten naar 6 punten.