Waar de gehele jeugd en zelfs Dames 1 lekker konden genieten van een weekje vakantie moest Heren 1 gewoon aan de bak afgelopen week. Dit omdat er een competitiewedstrijd tegen Etten-Leur op het programma stond. Vandaar dus zondagochtend vroeg de lange tocht naar het zuiden. Helaas ontbraken Koen de Ruiter, Quint van Breukelen en Ruben Diemel nog vanwege blessures en was manager Pieter Holst in Valencia.

De wedstrijd begon met een mooie aanval van Forescate, maar deze eindigde direct in een counter tegen. Deze counter leidde tot een strafcorner waaruit Etten-Leur direct de openingstreffer wist te maken, 1-0. Blijkbaar waren de Forescatenaren nog niet bijgekomen van de lange autorit en hadden ze deze waarschuwing even nodig. Want direct na de openingstreffer van Etten-Leur gingen Forescate voluit in de aanval en in de minuut die volgde scoorde Thomas Bemelmans al met een goede forehand de gelijkmaker. Nog geen minuut later kwam Forescate al op een voorsprong. Na een goede actie van Rens Otto kon Koen Vink bij de tweede paal hard binnenflatsen. Zo werd de 1-0 achterstand binnen enkele minuten omgebogen naar een 1-2 voorsprong. Na dit spectaculaire begin van de wedstrijd kwamen er in het restant van de eerste helft nog wat kansen aan beide kanten maar een vierde treffer bleef vooralsnog uit.

In de tweede helft was het zaak om de voorsprong uit te breiden. Een wederom mooie actie van Rens Otto leidde tot een strafbal, die door Derek Neijzen onberispelijk in de bovenhoek werd gepushed. In het laatste kwart probeerde Etten-Leur nog aan te zetten, maar het lukte ze niet om Forescatekeeper Rens Cassee een tweede maal te passeren. Integendeel want uit een  snelle counter wist Forescate zelfs vlak voor tijd nog de 1-4 te scoren. Wederom stond Derek Neijzen aan het eind van de aanval en kon zo tekenen voor zijn tweede van de middag.

Met een 1-4 overwinning en drie punten konden de mannen we weer terug naar Voorschoten. Een geslaagd weekend dus

Volgende week zondag staat er een thuiswedstrijd tegen Zoetermeer op het programma.
Forescate klimt met deze overwinning naar een 7e plek op de ranglijst en Zoetermeer staat 2e  op de ranglijst, dus het beloofd een spannende pot te worden  (14:45 op MHC Forescate), dus komt dat zien!