fotos :E.v.Zonneveld

Zondag 29 mei stond een belangrijke wedstrijd op het programma voor de dames van Forescate. Bij een overwinning op Pelikaan D1 kon een officieuze promotie worden behaald. Met een stugge tegenstander als Pelikaan was dit geen makkelijke klus voor de dames uit Voorschoten.

Met veel supporters langs de lijn en na een prachtige sfeeractie die het complex blauw liet kleuren, begonnen de dames aan de wedstrijd. Het eerste kwart was hard werken voor de thuisploeg. Pelikaan liet zien dat zij er geen makkelijke middag van wilden maken, dus Forescate moest vol aan de bak. Ook in het tweede kwart kregen de dames uit Voorschoten weinig cadeau van de bezoekers. Toch creëerde Forescate een aantal kansen, maar de keepster van Pelikaan en de doelpaal stonden een doelpunt in de weg. Zo gingen de dames rusten met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft had Pelikaan aanzienlijk meer moeite om tegenstand te bieden. Forescate was scherp, stond goed georganiseerd en zette een hoge druk neer. Dit resulteerde al snel in een aantal kansen en strafcorners. Na een aantal eerdere goede reddingen van de keepster van Pelikaan, was het dan toch raak. Uit een strafcorner wist Jenna van der Kruk de geslagen bal van Milou Raap te verlengen en passeerde daarmee de keepster: 1-0. Niet veel later werd de score verdubbeld. Laurine Broekhuizen vond Milou Raap in de cirkel, die met haar backhand de bal hoog het doel in sloeg: 2-0.

Aanvoerster Esther van Zonneveld tekende met een prima tip-in voor de 3-0. Met deze tussenstand begonnen de dames aan het laatste kwart. Pelikaan D1 kon weinig creëren, waardoor de verdediging van Forescate nauwelijks meer in de problemen kwam. Een vierde goal hing lange tijd in de lucht, maar het duurde even tot deze viel. Esther van Zonneveld zorgde met haar tweede goal van de wedstrijd dan toch voor de 4-0. Uit een rebound wipte zij de bal met haar puntje de kruising in, waarmee zij de eindstand bepaalde.

Dit betekent dat de dames van Forescate nu officieus gepromoveerd zijn naar de Eerste Klasse want uit deze poule promoveren de nummers 1 en 2 !
Met nog 1 wedstrijd te gaan, een voorsprong van 3 punten op de nummer 3 , met 1 wedstrijd meer gewonnen en een doelsaldo van +14 in het voordeel van Forescate kan het eigenlijk niet meer misgaan.

De huidige nummer 1 in de poule Groen-Geel speelt het aanstaande weekeinde tegen uitgerekend hetzelfde Pelikaan. Als Groen-Geel tegen de verwachtingen in hun laatste wedstrijd niet weet te winnen en Pelikaan voor een stuntje weet te zorgen, en als Forescate hun wedstrijd bij Rapid wel wint, dan is ook het kampioenschap zelfs nog haalbaar !

Zondag 12 juni treden de dames aan voor hun laatste wedstrijd van het seizoen. Op en tegen Rapid in Gorichem moet de promotie officieel worden behaald. Forescate D1 heeft al 20 jaar niet meer in de Eerste Klasse gespeeld, dus dit wordt/is een fantastische prestatie!