foto E v Zonneveld

Op zondag 8 mei speelde MHC Forescate Dames 1 een belangrijke wedstrijd in Nieuwerkerk bij Rotterdam bij de nummer 3 van de ranglijst, NHC IJssel. Het verschil tussen Forescate en IJssel was maar 3 punten in het voordeel van de dames uit Voorschoten, en IJssel had dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd verloren.

Forescate begon de wedstrijd fel, wat snel resulteerde in een 0-1 voorsprong. Een onderschepping van Esther van Zonneveld zorgde ervoor dat invalster Michelle Beerta uit MA1 de bal kreeg op de strafbalstip. Zij aarzelde geen moment en speelde de bal langs de keepster.

In de tweede helft begonnen de dames van Forescate niet scherp genoeg, wat zorgde voor chaos in het veld. De dames van IJssel maakten hier dankbaar gebruik van en scoorden de 1-1 met een prima backhandslag vanaf de achterlijn.
Hierna nam Forescate weer de overhand. Een pass van Laurine Broekhuizen belandde bij Jenna van der Kruk, die langs de achterlijn versnelde en de keepster voorbij speelde: 1-2. De dames van IJssel kwamen hierna regelmatig in de buurt van de Voorschotense keepster, wat resulteerde in een aantal corners. Na het einde van het derde kwart mocht IJssel nog aantreden voor een strafcorner wegens een overtreding die net voor het fluitsignaal had plaatsgevonden, waar zij de 2-2 uit wisten te scoren.

Het 4e kwart speelden beide ploegen zeer aanvallend. Een paar minuten voor tijd kregen de dames van Forescate een strafcorner, die Milou Raap binnensloeg. Met deze 2-3 stand op het scorebord was de spanning om te snijden, maar de Forescate dames wisten de wedstrijd knap uit te spelen, waardoor de 3 punten mee naar Voorschoten zijn gegaan.

Deze 2-3 overwinning zorgt ervoor dat Forescate op de tweede plek blijft in de competitie. Door een gelijkspel van concurrent Berkel en Rodenrijs is het gat met de nummer 3 nu 5 punten.

Aankomende zondag spelen de dames om 12.45 uur een belangrijke thuiswedstrijd tegen de nummer 1, Groen Geel. Deze kraker tussen de 2 directe concurrenten om de toppositie in de poule is een mooi affiche voor een spannende hockeymiddag, (en zou met nog slechts 4 wedstrijden te gaan achteraf wel eens beslissend kunnen blijken te zijn). De Forescate Dames kunnen jullie support goed gebruiken, dus kom allen kijken !