fotos e.v.Zonneveld

31 Oktober, de dag van Halloween, maar ook de wedstrijd waar De dames van Forescate enorm graag punten wilden pakken tegen de koploper. Er werd danook begonnen met veel moed en vertrouwen.

De wedstrijd begon spectaculair. In de eerste seconden van de wedstrijd, begon Forescate met de afslag en met een mooie scoop van Anouk Van Zonneveld belande de bal na ongeveer 10 seconden al bijna in het goal. Bijna, want de bal ging net nog tegen  de doelpaal waarmee een droomstart helaas niet gemaakt werd. Daarna had Forescate  veel kansen en stonden de blauwhemden veel op de helft van IJssel. Ballen op de paal, net naast of mooie reddingen van de keeper van IJssel, het geluk was niet aan Forescate kant in het eerste kwart.

Het tweede kwart straalde de ploeg hetzelfde zelfvertrouwen uit. Mooie acties en ook een aantal grote kansen, toch werden deze niet benut. In de rust was dan ook een peptalk van coach Daniël Hulkenberg nodig.

Het derde kwart begon Forescate eigenlijk wat minder overtuigend dan de eerste twee kwarten en had IJssel juist een paar mooie acties. IJssel kreeg een corner en deze ging er een beetje ongelukkig en onverwacht in, waardoor de bezoekers uit Nieuwerkerk op 0-1 kwamen. Forescate wist dat deze wedstrijd nog niet gespeeld was en dat ze de hoofden niet moesten laten hangen.
Er sloop in de jacht op de gelijkmaker wat slordigheid in het spel, maar de druk op Ijssel bleef groot. Bij een van de mooie acties werd Jenna van der Kruk aangespeeld die vervolgens een aantal speelsters van IJssel wist uit te spelen om daarna een mooie pass op Floor van Gent te geven die de keeper probeerden te passeren maar omver werd gelopen. Hierdoor kreeg Forescate een strafbal en Anouk scoorde deze hoog in de touwen, 1-1!   Nu was het voor Forescate belangrijk om door te  pakken en de druk op IJssel hoog te houden.

Het vierde kwart begonnen we, ten opzichte van het derde kwart, dan ook weer veel beter en feller. Binnen 5 minuten maakten Lise van der Kruk een prachtige goal met een halfhoge flats in het zijnet. Het stond toen 2-1 met nog ongeveer 10 minuten te gaan. De spanning was om te snijden en over en weer waren er nog een aantal kansen. De spanning zorgde kennelijk toch voor stress bij Forescate en er kwam weer wat slordigheid in het spel. En zoals vaak: als een goal aan de ene kant niet valt, zul je zien dat ie juist aan de andere kant valt….   Zo ook nu:  IJssel scoorde  2 minuten voor tijd de 2-2. Forescate ging in de laatste 2 minuten dan ook furieus op zoek naar de overwinning en kreeg daarvoor nog een paar echte kansen, maar wist de overwinning toch niet binnen te slepen en bleef steken op een gelijkspel.

Na het eindsignaal waren de Forescate-dames dan ook erg teleurgesteld met de puntenverdeling. Wel kunnen ze trots zijn over het vertoonde spel tegen de koploper, en kan vol vertrouwen worden vooruitgekeken  naar de komende wedstrijden.

Volgende week spelen de dames “uit” op Groen-Geel in Wassenaar de huidige nummer 2 in de poule, en hopen dan veel supporters langs de lijn te zien!  Winst op Groen-geel is voor Forescate belangrijk om de aansluiting met de top van de ranglijst te behouden en tegelijkertijd is het voor Groen Geel noodzakelijk te winnen in hun jacht op de eerste plaats in de poule, dus het beloofd een spannende wedstrijd te worden.