Na een goede voorbereiding waarin we elke week enorme stappen hebben gemaakt, mochten we zondag eindelijk aantreden voor de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Groen-Geel.

We waren goed aan de wedstrijd begonnen. De eerste 10 minuten heeft Groen-Geel dan ook geen kans gekregen. Wij creëerden wat kleine kansjes, maar helaas nog geen doelpunt. Na deze sterke 10 minuten kwam Groen-Geel wat beter in de wedstrijd en dit resulteerde helaas in de 0-1 vlak voor het einde van het eerste kwart.

Het tweede kwart lieten we zien dat wij niet zomaar opgeven. De verdediging stond als een huis en er ontstonden mooie combinaties vanuit het middenveld met de voorhoede. Vanuit achter stoomde Anouk op richting de cirkel. Ze liep via de achterlijn richting het goal. Hier maakte de keeper de fout door net te vroeg van de lijn te stappen en zo wist Anouk de bal handig in de korte hoek te leggen. 1-1!

Na onze gelijkmaker kregen we vleugels. Binnen enkele minuten na de 1-1 wisten we er nog 2 in te leggen. We mochten namelijk 2 keer aanleggen voor een strafcorner. De eerste corner ging niet volgens plan, maar de rebound kwam terecht bij Fleur. Zij stond goed opgesteld en wist de bal binnen te tikken. Hierna kregen we nog een corner waaruit Anouk genadeloos de bal in de linkerhoek sleepte! Zo stonden we ineens 3-1 voor!

Na de rust begonnen we wederom sterk. De 4-1 viel dan ook snel. Na een mooie opbouw vanuit achter via Anne en Anouk kwam de bal bij Julia terecht. Julia wist de bal bij Esther Z in de cirkel te krijgen. Zij draaide handig weg van de keeper en wist de bal in het goal te pushen! Na de 4-1 zakten we wat in, wat resulteerde in de 4-2. Met deze stand gingen we het laatste kwart in. Groen-Geel wist ons wat naar achter te drukken en ze maakten ondanks het goede keeperswerk van Philique een paar minuten voor tijd de 4-3. Gelukkig kwam deze aansluitingstreffer te laat en hielden wij de punten in het mooie Voorschoten!